Programok Hegykő településen

Hegykői nevezetességek nyomában

A program ideje: 2022. május 14. 10:00 - 2022. május 14. 17:00

Helyszín: Hegykő, Csipkeház

Hegykői nevezetességek nyomában

Hegykőn az elmúlt 20 év turisztikai fejlesztéseit ismerhetik meg a Világörökség napon több helyszínen. Ingyenesen látogathatják a Csipkeházat a 19. századi berendezésével és a csipke kiállítást. Felkereshetik a gyógynövénykertet és a pajtát.

 

Hegykő központjában találjuk a Szent Mihály római katolikus templomot, mely Schiller János építész tervei alapján készült. Megtekinthetjük a templom freskóit, melyet egy pap-festőművész, Prokop Péter festett. A baloldali mellékoltár feletti freskó érdekessége, hogy a kép alján egy hegykői falurészletet láthatunk az 1950-es évekből. A templom karcsú, boltíves ablakait színes ólomüvegek díszítik.

 

A helyszínen szelfipont található!  Örökítsék meg a pillanatot, tegyék fel a Facebook oldalunkra és vegyenek részt a nyereménysorsoláson! További részletek: https://www.facebook.com/fertotajvilagorokseg

 

A templom közelében találjuk a Hősök terét / Kossuth u. 13. házzal szemben/ ahol érdemes megnézni a Szent Követ. A legenda szerint a pogány időkben a honfoglaló magyarok egy ligetben álló kőnél mutatták be áldozataikat. Amikor a keresztények Hegykőn templomot építettek ezt az áldozati követ a templom oldalába falazták, hogy ereje védje Isten házát. Itt találjuk az I. Világháborús emlékművet , Szent-háromság szobrot / a Csipkeháztól kb.300 m-re /.

A Szent Mihály templom melletti út a hegykői Vasfüggöny Emlékhelyhez vezet, amely Hegykő határában, az eredeti helyén áll. A korabeli anyagok felhasználásával készült emlékhelyen a műszaki zár három korszaka látható. A tájékoztató táblák a vasfüggöny történetét mutatják be.  A séta kb. 2 km / kerékpárral 15  perc, gyalogosan 60 perc /

 


Programjainkból

Világörökség kiállítás

Fertőszéplak, Peisonia látogatóközpont

Sétálj, kalandozz, kóstolj!

Sarród, Tájház

Világörökség nap zárórendezvény

Fertőszéplak, Széchényi-kastély

A rotunda titkai

Hidegség, Szent András templom

Nagycenki hagyományőrzők

Nagycenk, Alkotóház

Csodás panoráma a Fertő-tájra

Fertőboz, Gloriette

Étterem ajánló

Gránátos Étterem

9431 Fertőd, Joseph Haydn u. 1.

Telefon: 99/370-944

www.rabensteiner.hu

Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás