Programok Hidegség településen

Lelki fürdő a Papkertben

A program ideje: 2022. május 14. 14:00 - 2022. május 14. 17:00

Helyszín: Hidegség, Papkert

Lelki fürdő a Papkertben

A hidegségi Papkert egy igazi édenkert, ahol pihenhet a szem, feltöltődhet test és lélek. A Papkertet tematikus séták keretében mutatjuk be 20 állomással. Induló turnusok: 14 órakor,  15 órakor,  16 órakor.

A séta során megismerhetjük a mintegy 2 hektáron elterülő kert különleges állat- és növényvilágát. Megtekintjük a kertben kiépített Kneipp-ösvényt. A mezítlábas sétányon különböző burkolatú mezőkön lépkedhetünk. A sétautak mentén elhelyezett táblákon bibliai idézetek mellett szimbólumokat is felfedezhetünk. Ezeket a motívumokat tekintetünkkel követve lehetőségünk nyílik az elmélyedésre, meditációra.

A helyszínen szelfipont található!  Örökítsék meg a pillanatot, tegyék fel a Facebook oldalunkra és vegyenek részt a nyereménysorsoláson! További részletek: https://www.facebook.com/fertotajvilagorokseg

A rotunda titkai

A program ideje: 2022. május 14. 14:30 - 2022. május 14. 17:00

Helyszín: Hidegség, Szent András templom

A rotunda titkai

A Hidegség feletti templomdombon álló Szent András templom e napon vezetéssel látogatható. Az évszázadok folyamán többször átépített plébániatemplom különlegessége egy román kori körtemplom (rotunda). Falfestményei különleges értéket képviselnek a 13. századi magyar festészetben. Az apszis boltozatának közepén Krisztus alakja látható, a 4 evangélista szimbolikus ábrázolásával körülvéve. Az apszis falának középső sávjában a 12 apostolt ábrázolták, amelyből négy ábrázolás a későbbi átalakítások során elpusztult. A 17. századi átalakítások során a rotunda megmaradt félkupolájára 17. századi későreneszánsz apostol ábrázolások kerültek. 

A mai barokk tornyot a 18. század közepén emelték a rotunda fölé. A 20. században magtárszerű új résszel bővítették a templomot, amelynek bejárata feletti vaskakas a hagyomány szerint arra emlékeztet, amikor a hidegségiek a a 16. század végétől a 17. század közepéig az evangélikus hitet gyakorolták.

 

Vezetés indul a Papkerttől: 14.30, 15.30 és 16.30-kor.

Programjainkból

Sétálj, kalandozz, kóstolj!

Sarród, Tájház

Világörökség kiállítás

Fertőszéplak, Peisonia látogatóközpont

Csodás panoráma a Fertő-tájra

Fertőboz, Gloriette

Nagycenki hagyományőrzők

Nagycenk, Alkotóház

A természet ösvényein

Fertőújlak, Lászlómajor

Mesélő Századok

Balf, Tájséta az Evangélikus templomtól

Étterem ajánló

Nyerges Vendégfogadó

9437 Hegykő, Nyárfa sor 8/a.

Telefon: 99/376-744

www.nyerges-vendegfogado.hu

Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás